Restauracja: Smacznie, zdrowo, regionalnie i kresowo!

Kuchnia kresowa.

Co to jest? Co można zjeść? Czy jest smacznie?

Wiele pytań a jedna odpowiedź: jest po prostu pysznie. Mieszanka nacji i kultur, jakie zamieszkiwały tereny Horyńca-Zdroju i Roztocza stworzyły wspaniałą kuchnię, opartą na staropolskich tradycjach, która została wymieszana z kuchniami ukraińską, żydowską, kozacką i tatarską.

Część z tych tradycyjnych dla Roztocza i ziemi Horynieckiej potraw mamy zaszczyt zaproponować naszym gościom. Niektóre potrawy na pewno znacie, ale to nie znaczy, że nie warto ich spróbować. Wręcz przeciwnie! Pozwól się zaskoczyć! Mamy kilka pozycji, które łączą tradycje kresowe z innymi kuchniami, głównie śródziemnomorską i francuską. Tradycyjne, ale z nutką egzotyki.

Możecie liczyć na kulinarne niespodzianki i krótkie serie z absolutnie odjechanymi daniami.

Nasze menu oparte jest na tradycyjnych produktach, dostępnych u miejscowych gospodarzy i wolne od sztucznych dodatków.

Pierogi smażone na półmisku, obok talerzyk z śmietaną i liściem bazylii. W tle kwiat storczyka.
Pierogi smażone ze śmietaną.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *