Piwo "Zdrojowe"
Browar Zdrojowy „Aleksandrówka” to plan na przyszłość, ale piwo „Zdrojowe”, warzone jest według receptur, które szlifowaliśmy w domowych warunkach już teraz możemy Wam zaproponować.
Zdrojowy „Aleksander”
Lager w stylu pils, czyli piwo, które fermentuje w niskiej temperaturze i charakteryzuje się dobrze wyczuwalną goryczką. Barwę ma słomkową, jasną, jest orzeźwiające i da się wyczuć nutę cytrusów. Optymalna temperatura fermentacji to 8-12 st. C, dlatego dawniej warzono je tylko w miesiącach zimowych, bo nie było możliwości utrzymania takich temperatur poza zimą.
Zdrojowa „Maria”
Nazwa piwa to też nazwa dawnego pensjonatu, który sąsiadował z „Aleksandrówką” od południa. Dzisiaj już go nie ma, ale chcieliśmy zachować pamięć po nim, dlatego tak nazwaliśmy nasze piwo.
„Maria” to piwo marcowe, lager, ale bardziej słodowy i aromatyczny od „Aleksandra”. Ciemniejsza barwa, którą zawdzięcza słodowi monachijskiemu i mniejsza goryczka sprawia, że bardzo chętnie sięgają po nią kobiety. Piwo marcowe jest głównym piwem serwowanym podczas święta Oktoberfest w Monachium.
Zdrojowa „Aleksandra”
Ciemny lager w stylu dunkel. Aromatyczne, z wyczuwalnym aromatem kawy i karmelu. Średnia goryczka i złożona słodowość, w której da się wyczuć nuty chleba i karmelu sprawiają, że niemal każdy, kto spróbuję tego piwa będzie zachwycony.